Omtale

Presse

BERLINGSKE – 21. januar 2012
Jeppe Bangsgaard: Bøger skal ikke kun være kloge, de skal også være smukke.

POLITIKEN – 2. januar 2012
Lars Hedebo Olsen: Streng, strengere, Kaare Klint.

RUM Interiør & Design – januar 2012
Maja Hahne Regild: Mesterlige værker og mesterværker.

WEEKENDAVISEN – 2. december 2011
Pernille Steensgaard: Det er ren Klint.

INFORMATION – 9. september 2011
Allan de Waal: Sneglefart og turbovækst.

MØBEL+INTERIØR – januar 2011
Niels Buhl: Pragtværk om Kaare Klint.

 

Lektørudtalelse fra
Dansk Biblioteks Center

Anvendelsesmuligheder/målgruppe/niveau:

Værket henvender sig bredt til et publikum med interesse for dansk arkitektur og design.

Beskrivelse:

Værket er et resultat af arkitekt m.m. Gorm Harkærs store “Kaare Klint Projektet”, hvor han har samlet og registreret og kommenteret hele Klints store værk i detaljer. Han kan med denne forskningsindsats her præsentere det store, udfoldede billede af Klints indsats i såvel de store linjer som i de små detaljer. Første bind følger Klint fra barndom til død og skildrer med sans for kontekster hans enorme og facetterede indsats i sine mange virkeområder. Fremstillingen er solidt funderet og meget levende, ofte kommer Klint selv til orde. Værket er illustreret med et væld af arbejdstegninger, fotos m.v. – 1200 af slagsen, der i den grad fremmer tilegnelsen og fascinerer. Værket er ikke blot en skildring og analyse af Klints virksomhed men også et portræt af ham som personlighed. Andet bind er en systematisk værkfortegnelse i kronologisk orden samt personalia, kilder, omfattende bibliografi og personregister. Et imponerende monumentalt værk om Klints banebrydende virke.

Sammenligning:

Fra fx Kaare Klint, 2007, til Store danske designere, 2008, og Karlsen Dansk møbelkunst i det 20. århundrede, 2007, er Klints indsats jo velbelyst, men Harkærs værk er det absolutte hovedværk på området, helt uomgængeligt.

Samlet konklusion:

Monumental udgivelse om en af de få danskere, der nyder international respekt, videnskabeligt funderet men læselig for det stadigt voksende publikum med interesse for det danske design, der satte Danmark på verdenskortet.